martes, 23 de octubre de 2012

PLE (Toni Sánchez)



El dia 12 de setembre del 2012 va marcar personalment un punt d'inflexió en referència amb la utilització de les TIC. És a dir, abans de la incorporació a la universitat només utilitzava un vell mòbil per trucar i un ordinador del qual no en treia profit. Desprès del dia 12 de setembre, he anat incorporant progressivament noves eines educatives i comunicatives que m’ajudaran en la meva formació. L’assignatura d'Habilitats Comunicatives és positiva per què m’apropa a les TIC i per què m’ensenya que poden tenir una utilització educativa.



En el Ple he volgut plasmar el meu camp educatiu en tres blocs fent la comparació amb un castell. En el primer bloc, la base o la pinya d'un castell simbolitza la força. Aquí he posat el mòbil d’última generació que m'he comprat i els ordinadors, ja que disposen dels programes i la informació que necessito. El segon bloc és el tronc  i com més gent hi pugi més gran serà el castell. Amb els programes com més eines educatives utilitzi més format i competitiu seré. I per últim, el pont de dalt que és la part més important, ja que són els que coronen el castell. Aquí estic jo perquè només jo tinc la decisió d’aprofitar-me d'aquests recursos i extreure'm el màxim rendiment de mi mateix.

lunes, 22 de octubre de 2012

PLE (Marc Peñalver)

El meu ple remarca clarament com les noves tecnologies ens van afectar a les noves generacions, sobretot en el camp de les xarxes socials i l'entreteniment. L'utilització de pagines com Spotify i Bandcamp em permeten descobrir musics que de ben segur que sense aquests espais no hagués pogut coneixer encara que m'hagués passat la vida buscant per les botigues de musiques mes especialitzades.
Les xarxes socials com Twitter i Facebook també aporten gran informació, sobretot si tens amics valuosos i un tant "freaks" per què publiquen informació molt variada i moltes vegades curioses i entretingudes.
Les pagines de cerca i ampliació d'informació (blocs o Wikis) també permeten una gran accessibilitat a la informació.
Per ultim al meu ple hi destaquen els correus, que cada cop utilitzo menys, però que, al principi de l'incorporació d'Internet a les cases vaig utilitzar molt i van ser els introductors d'aquest a la resta de llars per tal de aconseguir una millor comunicació.

PLE (Lau Candón)

Si amb el meu PLE volia reflectir el conjunt d'eines, serveis i connexions que empro per adquirir noves competències, és evident que haig d'ampliar els meus horitzons referent a les WEB 2.O i els seus recursos per gestionar el meu aprenentatge.

Però més enllà d'estar permanentment actualitzada en mitjans tecnològics també crec que les pròpies vivències presencials són fonamentals per a l'aprenentatge. Per aquesta raó he afegit en el meu PLE continguts que s'apropen més a experiències no virtuals, que cal assaborir en carn i os per aprendre i ensenyar, per connectar amb tot allò que passa mentre ens dediquem a navegar en els nostres dispositius d'última generació.

PLE (Marc Tarragón)


Actualment tenim la sort de poder trobar per Internet tota la informació que volguem. Aquesta informació la podem utilitzar amb diferents finalitats. Jo entro diariament a llegir els diaris digitals per a informarme de l’acutalitat social i esportiva; entro al moodle per a saber els treballs que he de fer, les dates de examen, etc. és a dir, l’utilitzo amb una finalitat educativa; entro a les xarxes socials (facebook i twitter) on puc interactuar amb els meus amicsi companys, informarme de l’actualitat, veure el que fan les meves amistats, etc. així doncs, les utilitzo tant per informarme com per interactuar. Quan he de fer treballs, busco informació per google, viquipèdia, etc.; de tant en tant també visito altres pàgines web com youtube, per veure videos.

EL TELÈFON MÒBIL I EL SMARTPHONE, ELS NOUS ALIATS DE LES AULES

Els telèfons mòbils estan molt desaprofitats en l'àmbit de la pedagogia ja que no els utilitzem en absolut i realment poden ser una eina multimèdia de gran utilitat. Aprofitant l'ús popularitzat d'aquest dispositiu (tots en tenim un o podem demanar que ens el deixin) i la destresa que tenen els joves per manipular-los, hauríem de començar a introduir-los a les aules, ja que actualment en un telèfon mòbil disposem de moltes aplicacions, càmera de vídeo i fotos, reproductor de vídeo i àudio, gravadora, portadocuments, etc.
Si el professor prepara una activitat amb aquestes eines, els nois la faran amb més ganes ja que serà una manera innovadora de treball i que no els resultarà tan pesat.

El vídeo “Smartphone in teaching and learning” és un gran exemple d'un ús adequat dels smartphones. En ell podem veure com la professora prepara una activitat en la qual els alumnes han de llegir una carta que conté instruccions com fotografiar o gravar diferents elements. Aquestes instruccions són les que els alumnes han de seguir amb els seus smartphones per més tard entregar-li a la professora el treball realitzat. La intenció d'aquesta és veure si els alumnes han tingut una bona comprensió lectora.






REFLEXIÓ SOBRE LA CLASSE DEL FRANCESC ESTEVE


En referència a la sessió magistral d’Habilitats Comunicatives impartida per Francesc Esteve, cal dir que va ser molt interessant, ja que vam conèixer noves eines que poden servir per a la nostra auto formació.
El professor ens va ensenyar programes i aplicacions, com el Twitter o el Ple, que poden servir per a que nosaltres, els estudiants, els hi donem un ús acadèmic.

La classe de pràctiques va ser dinàmica, divertida, on vam poder obrir un compte de Twitter i vam experimentar, amb aquesta xarxa social, tots els companys alhora.
L’hora del seminari va passar massa ràpid, va faltar temps per experimentar i familiaritzar-se amb les noves eines. A la classe magistral, es va donar massa matèria, o més ben dit, masses conceptes nous, que desconeixíem.