sábado, 17 de noviembre de 2012

Habilitats d'un professor de primària

Al nostre parer, un professor ha de tenir la capacitat de fer-se entendre i d'adaptar-se als alumnes que té, sigui quina sigui la seva àrea (infantil, primària, pedagogia...). Però si ens centrem en les habilitats d'un professor de primària es diferència de la resta perquè ha de ser capaç de treure el millor de cada alumne i d'aconseguir que adquireixin el màxim coneixement possible tot intentant de no fer-los sentir malament ni menys llestos que la resta. Un professor de primària ha de potenciar els punts forts de cada alumne i intentar fer activitats per tots els tipus d'aprenentatge (visual, experimental,...) per tal que entenguin la matèria que es treballa. Igualment, el professor ha de ser atent i involucrar-se amb la classe i evitar sota cap circumstància jutjar als nens per les seves notes o la roba que porten, ja que els nens són en part, el que hi ha al seu entorn, per això es necessari pels professors saber els problemes dels nens i de les seves families i les mancances que tenen.

El professor a mes, ha de mesurar amb cautela la subjectivitat amb que es mira els alumnes, ja que un nen amb molts problemes ha de causar de segur un handicap en la seva evaluació, tant per tirar les seves notes amunt com cap abaix. A mes els professors (però sobretots aquells que fan el paper de tutors) han de entendre les preocupacions dels nens i dels pares i intentar crear un grup classe unit i col·laborador on hi hagi ganes d'aprendre i de passar-ho bé, adequant-se a cada moment.

lunes, 12 de noviembre de 2012

TIPUS DE TUTORS I EL SEU COMPORTAMENT A L’AULA:

En la classe del passat dilluns dia 5 de Novembre vam veure els tres principals tipus de tutors i els seus comportaments: Hi trobem els tutors passius, els assertius i els agressius, aquests últims són els que a continuació explicarem. 

Un tutor agressiu es caracteritza per donar la matèria que li pertoca sense preocupar-se de si els alumnes la aprenen o no, per tant ell pensa que la classe és només seva i els alumnes únicament han d’escoltar i obeir-lo. Quan el docent creu que l’alumne té un comportament inadequat l’esbronca sense tindre en compte els seus sentiments. 

La part positiva d’aquest comportament és que ningú s’atreveix a trepitjar-lo però la part negativa és que ningú el vol tindre aprop, no hi ha interacció amb els alumnes, la classe es converteix en una “dictadura”, els alumnes no s’atreveixen a preguntar els seus dubtes, etc. Així doncs, penseu que qui manté aquesta actitud és un bon docent? Nosaltres tenim clar que no ho és ja que la millor situació per a què l’alumne aprengui és que es senti una part activa de la classe i que s’hi trobi còmode.